Uncategorized

A-7-a editie a Festivalului Internațional de Statui Vivante 2017

Teatrul Masca organizează cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Festivalul va începe în fiecare zi la ora 16 și va cuprinde în total 60 de spectacole la care vor participa artiști din țări precum Austria, Olanda și China.

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 16 mai, și va fi marcată de un moment inedit: Va fi un festival lung, care începe cu o Noapte a statuilor vivante și continuă cu 6 zile pe parcursul cărora producțiile Masca și cele ale invitaților se vor derula în trei spații diferite din București.

Va reuni peste 50 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca şi 20 de invitaţi străini. La ediția din acest an  vor participa două grupuri de creatori de statui vivante din Europa, cei de la Great Names din Viena și cei conduși de Yvonn Hollander din Olanda.

„Festivalul va beneficia și de  câteva zile de mediatizare activă prin intermediul unor statui vivante în foarte multe spații ale Capitalei, fapt care va întregi imaginea unui Festival care ambiționează să coaguleze forțele profesioniștilor care lucrează în domeniul statuii vivante și care, prin arta lor, prin festivalurile pe care le frecventează și le promovează încearcă să se opună atacului violent pe care neprofesioniști și amatori, în fapt simpli cerșetori îl produc uneia dintre cele mai interesante forme de teatru stradal din lume, statuia vivanta.”

Programul:

  • 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
  • 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
  • 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
  • 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)

Evenimentele se desfășoară în aer liber, iar accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit. Mai multe detalii sunt disponibil aici (masca.ro) .