Uncategorized

Procesor AMD, performanta la un pret mic

Vrei sa faci un upgrade sau sa iti construiești un sistem nou? Nimic mai simplu ai putea spune.

Procesorul este responsabil de ce poți face cu acest PC si cat de repede vrei sa faci acele lucruri, fie că e vorba de un document Excel cu sute și mii de câmpuri sau de cele mai noi titluri în materie de jocuri, cu care vrei sa iti petreci timpul liber.

 

despre achiziția unui CPU AMD

Poti achizitiona un model foarte performant la un pret accesibil, pe care il poti folosi cum doresti.

Toate folosesc socket-ul AM3+, sunt compatibile cu placile de baza deja lansate, si au multiplicatorul deblocat, pentru a facilita overclocking-ul. Si frecvente de 4.8 – 5 GHz (uneori foarte greu de atins).

PERFORMANTA AMD

Pe piata poti gasi procesoare puternice la preturi foarte atragatoare. Daca nu dispui de un buget suficient pentru a cumpara procesoare din gama Ryzen, poti cumpara cu incredere procesoarele din seria AMD FX, care ofera performante excelente atunci cand vine vorba de jocuri sau aplicatii office.

O scurta povestire despre Ryzen si FX (specificatii / pret)

Ryzen 7 1800X este varful de gama, acesta avand 8 nuclee / 16 fire de executie ce ruleaza la o frecventa de baza de 3.6GHz, urcand pana la 4GHz atunci cand sunt folosite mai putine fire de executie. Pastrand acelasi TDP de 95W si ruland cu 200MHz. Ryzen 7 1700X, la un pret ceva mai prietenos cu portofelul nostru: 399$ (1999 RON). Ryzen 7 1700 are un TDP de numai 65W, prin urmare frecventa de baza este de 3GHz, putand urca cu Turbo pana la un maxim de 3.7GHz. Pretul (329$ – 1659 RON) il transforma in cel mai accesibil procesor cu 8 nuclee de pe piata, performanta multithread fiind semnificativ mai mare.

Iar exemplu decent este (performanta / pret) FX 8-Core Black Edition FX-8370 are 8 nuclee fizice cu o frecventa 4.0GHz, 8MB memorie L2 Cache si un consum de energie de 125W. Pretul este de aproximativ 572 lei.

Preturile procesoarelor sunt foarte bune, iar specificatiile sunt mai mult decat multumitoare.