Chestii

4 lucruri pe care orice persoană creativă le poate învăța de la Creatorul Twin Peaks, David Lynch

Chiar dacă nu te bucuri de gustul adus de David Lynch, este ușor să îl admiri pe acest om. Cred că putem învăța cu toții, multe lecții despre persistența creativă.

1. NU LASA IDEILE SUPERFICIALE

O regulă generală pentru oricine dorește să creeze ceva de durată, fie că este vorba despre un film, o carte, o masă de bucătărie. Pentru a face ceva grozav, trebuie să fii curajos. Dacă doriți să prindeți pește puțin, puteți rămâne în apa de mică adâncime. Dar dacă doriți să prindeți peștele mare, trebuie să mergeți mai adânc.

2. Fii deschis pentru schimbari

De multe ori veți începe ceva și veți avea o idee despre modul în care se va întâmpla, dar produsul tau final poate fi complet diferit de ceea ce ai început! Dar fiți deschisi fluidității procesului creativ! Fiți deschisi să vă schimbați! În cele din urmă veți obține ceva bun. În cuvintele lui Lynch însuși: “Undeva de-a lungul drumului, când (o idee) pare că are o formă, celelalte idei se adună pentru a vedea dacă se pot potrivi în această formă. Poate veți afla că acel lucru nu va funcționa, așa că îl salvezi într-o cutie pentru mai târziu.”

3. Fii atent la viziunea ta

Ideea Dr. Mulholland nu a fost singura pe care Lynch “o salvează… într-o cutie pentru mai târziu”. La urma urmei, “de ce ar face cineva ceva sau va face ceva, dacă nu ar putea face așa cum vrea?”, se întreabă Lynch. “Este absurd.” Uneori poate fi o luptă pentru a transforma viziunea în acțiune, dar obstacolele nu ar trebui să te descurajeze – nu l-au descurajat pe Lynch! În timpul Twin Peaks, Lynch a vrut să se concentreze mai mult pe caracterul și misterul lui Laura Palmer, în timp ce colaboratorul său Mark Frost a vrut să meargă într-o altă direcție.

4. Uneori oamenii nu te vor înțelege imediat …

Lynch nu vă va arata nimic care nu este complet din sufletul său;

Și astfel legătura dintre sufletul său și sufletul privitorului este autentică. Și aceasta este adevărata lecție pe care o puteți învăța de la David Lynch – creativitatea voastră exprima tot ceea ce doriți să exprime. Afișați creativitatea cu sinceritate. Nu oricine o poate vedea la început, dar rezonanța este inevitabilă atunci când ești cinstit. “Dacă rămâi autentic pentru tine, filmul devine un fel de proces cinstit,” spune Lynch, dar poți înlocui “filmul” cu orice alt act de creație și ar fi la fel de adevărat.

Începeți pescuitul ideilor.