Chestii

Aceste 4 discuții Ted iti va schimba perspectiva

Follow my blog with Bloglovin

Am vizionat numeroase discuții Ted, dar câteva au reușit să-mi influențeze viata. Așa că am decis să le adun într-o listă.

Ordinea discuțiilor este complet aleatorie. Nu văd nici un punct de comparare, mai ales când vine vorba de Ted.

Există o mulțime de discuții date și puteți învăța ceva valoros din fiecare.

1. Philippe Petit: The journey across the high wire

Philippe Petit este un artist de înaltă clasă, a cărui viață este plină de experiente uimitoare. În acest “Ted Talk” te va duce într-o călătorie, de la trucul de cărți învățat la vârsta de 6 ani până la plimbarea pe care a făcut-o pe Turnurile Gemene. Această discuție nu este doar o poveste de viață, este o privire în interiorul lumii.

2. How to travel the world with almost no money | Tomislav Perko | TEDxTUHH

Potrivit lui Tomislav Perko, mulți oameni găsesc scuze financiare pentru a nu călători prin lume. El a mers într-o aventură magnifică pentru a dovedi că este greșit. Și a reusit. În acest Ted Talk, el împărtășește toate metodele pe care le folosea pentru a călători fără aproape niciun ban. Dacă esti un calator, recomand acest video. Descoperă informații neprețuite legate de transport și cazare.

3. Dan Millman at TEDxBerkeley

Nu pot fi imparțial când scriu despre Dan Millman, pentru că filozofia lui mi-a influențat foarte mult viața. După ce a scris “Calea Războinicului Pașnic”, Dan își merită cu siguranță locul pe această listă. Munca sa este o sursă de inspirație pe care eu o recomand în mod incitant explorării. Puteți începe prin vizionarea lui la Ted Talk și apoi puteți urmarii filmul – “Peaceful Warrior”.

4. A simple way to break a bad habit | Judson Brewer

Judson Brewer oferă o perspectivă nouă și interesantă în arta rușinii.

Ideile pe care le include în discuțiile sale sunt susținute științific și au un sens. La început am fost puțin dezamăgit când Judson a introdus în discuția sa noțiunea de “fumător conștient”. Mai târziu, totuși, el și-a dovedit punctul de vedere oferindu-i explicații clare despre cum funcționează o anumită parte a creierului, când ne confruntăm cu obiceiurile în anumite condiții emoționale. Titlul nu este înșelător, este într-adevăr un mod simplu și chiar funcționează.