Chestii

Am experimentat lumea VR

Realitate virtuala (VR)

Conceptul de realitate virtuala isi propune un singur lucru: sa ne punem ochelarii virtuali pe cap si sa uitam ca ne aflam intr-o lume complet digitala.

Sa incepem insa cu inceputul, adica ce reprezinta realitatea virtuala. Dupa cum ii spune si numele este vorba de tehnologia care iti permite sa exprimentezi lumi virtuale ca si cum te-ai afla in mijlocul acelei locatii construite digital, uitand ca de fapt stai probabil in picioare in mijlocul sufrageriei.

VR-ul nu este 3D – realitatea virtuala nu trebuie confundata cu 3D-ul. In cazul tehnologiei 3D folosim ochelari speciali care blocheaza succesiv imaginele de pe ecran, una din doua, pentru a le afisa pe cele impare pentru un ochi si cele pare pentru celalalt ochi. Exista bineinteles si alte tehnologii de afisare 3D, dar acesta este cel mai comun tip.

Chiar daca realitatea virtuala nu este neaparat un concept nou, abia anul acesta tehnologia incepe sa patrunda puternic in segmentul produselor de larg consum, datorita scaderii preturilor, aparitiei mai multor dispozitive concurente si a continutului digital ce poate fi consumat pe aceasta cale.

 

Am fost extrem de impresionat de senzatia de imersiune pe care am avut-o in clipa in care m-am urcat intr-un roller coaster (montagne russe) si era sa cad de pe scaun la prima curba, cand m-am aplecat instinctiv catre interiorul virajului.

Creierul meu s-a adaptat extrem de repede in lumea virtuala, care nu era extrem de detaliata, ca sa fiu sincer. Imi pot doar inchipui cum o sa evolueze tehnologia in anii care vor urma, pe masura ce va creste si interesul cumparatorilor pentru VR.