Chestii

Ateismul este o religie, religia mea

Teoretic sunt crestin-ortodox dat fiind faptul ca am fost botezat acum 22 de ani fara voia mea. Nu ma regasesc in nici o religie, cum sa cred intr-o carte scrisa de niste adepti? Stiu, mistic a fost scris de zeitate dar uman a fost scris de om si nu de unu ci de peste 30, deci cum sa am incredere?

Daca vrei putem sa vorbim despre invatatura si „porunci” (cum suna asta in 2017), ok, uman ele sunt ok.

15 ani am crezut in dumnezeu, religie, biserica si in tot ceea ce inseamna mistic, 15 ani mi-a luat sa vad ca lucrurile spuse se bat cap in cap, 15 ani mi-a luat sa ma prind ca nu exista o zeitate ce coordoneaza buna miscare a acestui univers si ca suntem responsabili pentru actiunile noastre. Daca exista dumnezeu de ce sunt asa de multe boli mortale, de ce se moare de foame, de ce reprezentatul bisericii romane nu e ajutat de mistic atunci cand vor sa-i fure functia? Aici ma refer la Patriarhul Teoctist, nu stiu daca-i teoria conspiratiei sau nu ma mijloc dar tind sa cred dat fiind faptul ca era o persoana de nota 10, inspira fix ceea ce trebuie, in schimb preafericitul Daniel imi aduce a tarfa.

Sunt ateu pentru ca n-am acces la informatie, de ce sunt arhivele Vaticanului secrete? Da, sunt de acord ca nu trebuie sa vina orice fanatic ISIS sa citeasca cartile respective, dar de ce nu e publicata toata arhiva pe net? De ce s-a publicat selectiv? Ce se ascunde? Poate Isus a transformat apa in vin, dar nu a facut-o mistic ci printr-o iluzie, ia uite lumina divina in spate, brusc apostolii au facut rocada si poftim vinul.

Cum sa nu fiu ateu cand sunt atatea religii? Cum sa nu fiu ateu cand doar cei ce au o religie in sange au atacat necredinciosii ca mine? Nu cumva religia iti spune sa te uiti in curtea ta? Daca tu te regasesti spiritual in religie atunci felicitari, eu nu, dar nu ma condamna cum nici eu nu o fac, iti multumesc.

Cred in fortele mele, nu cred in chestii mistice ci doar in forta naturii.