Chestii

Cafea ce miros placut

Iubesc cafeaua! Nu stiu daca stiti  cum e sa iubesti cafeaua, sau cum ar spune oamenii rai – sa fii dependent de cafea, asa ca am sa va spun ce inseamna pentru mine. Cand deschid o punga noua de cafea, imi cufund  nasul in ea pentru cateva minute. Inhalez, inhalez si inhalez, pana cand iau  aproape toata aroma cafelei. E o senzatie fenomenala. E ca si cand mici particule de nu- stiu-ce mi s-ar urca repede-repede in creier si ar declansa o explozie de serotonina. . Nici un alt miros nu imi provoaca o placere mai  mare. I’m speechless in those moments. Hai ca m-a luat valu’ si am inceput sa fantazez la  pungi de cafele abia deschise.

 

 

Ei bine, unde vreau sa ajung, de fapt?
La inceput beam o cana de 200 ml,  apoi prin a treia saptamana de munca, am inlocuit cana de 200 cu una de 250 ml (desi si in  aia de 200 imi turnam de 2 ori pe zi cafea), pana cand azi, ajungand acasa si refacand firul  cafelelor baute, respectiv: o cana dimineata, o canuta de cafea la birou. Am ajuns la concluzia ca am baut  aproximativ 450 ml de cafea.
Ori eu nu stiu daca asta e sanatos au ba. Mie mi-a sunat un pic ciudat in  cap. Asa ca am cautat pe net de curiozitate (stiu, halal sursa de informare mi-am ales), care este cantitatea recomandata/care intra in limite normale de cafea consumata  zilnic. Am aflat ca treaba e relativa. Depinde de la om la om. Am citit undeva ca “Motivul pentru care unele persoane consuma mai multa cafea  decat altele este cat se poate de simplu: organismul lor o tolereaza si o asimileaza mai  repede.” Sau ca “E oficial: Consumul de cafea reduce riscul aparitiei cancerului.” Asta m-a bucurat foarte tare.
Pana una-alta, eu nu vad si nu simt pe pielea mea nici o amenintare in privinta asta. Nu am  palpitatii sau ameteli sau alte simptome. Cred ca astea apar in combinatie cu lipsa odihnei  si alti factori de stress, pentru ca parerea mea este ca psihicul e arma decisiva in declansarea oricarei  boli. Vorba prietenei mele: daca tu nu crezi ca un lucru iti poate face rau, nu iti face.

Sunt curios care este parerea voastra. Cata cafea beti pe zi, daca beti. Si care  credeti ca e limita normala a numarului de cafele baute intr-o zi.

PS: astept recomandari de cafele bune 😀 sunt oricand binevenite.