Locuri

Conexiunea cu lumea, dupa zidurile gri | Natura

În aceste vremuri avem toți nevoie să ne recroim viața spirituală în așa fel încât să reflecte nevoile întregii lumi și nicidecum să le evite. Nu mai este doar despre nevoile noastre strict personale. Nu mai putem arunca chiștocuri de țigară pe jos sau lăsa mormane de gunoaie în păduri crezând că nu ne vede nimeni.

Nu mai putem scuipa în parcurile în care se joacă ai noștri copii. Nu mai putem face asta fără a simți că în noi înșine aruncăm gunoiul. Noi înșine suntem pădurea. În noi înșine scuipăm. Fiecare gest contează. Așa cum fiecare vorbă grea, aruncată în mod inconștient, poluează aerul pe care-l respirăm cu toți.

Provocarea vine când ne reîntoarcem în viața de zi cu zi. Însă, doar acolo, în viața cotidiană plină de provocări, de încercări, de urcușuri și coborâșuri, putem să ne șlefuim calitățile de Om

Am cateva locuri in tara unde ma simt ca acasa. De fapt, ce inseamna acasa? E locul unde te simti bine, cum ziceau latinii (Ubi bene, ibi patria).  Si una din cele mai frumoase case ale mele este zona Apusenilor..

Nu stiu cum sa incep sa vorbesc despre APUSENI, zona ese un monument de liniste, cu rocile lor amestecate, ploile, traditiile locuitorilor, vacile baltate, cu laptele lor adunat zi de zi cu grija de fermieri harnici, si despre secretele unei vieti tihnite, departe de civilizatie un loc de unde te poti incarca cu energie pozitiva si peisajele…. o da peisajele te lasa fara grai.

 

Nevoia de conexiune, de iubire, de acceptare este nevoia noastră a tuturor. Provocările exterioare să le luăm drept semne care să ne aducă aminte că ceea ce ne unește e mult mai important decât ceea ce ne separă. Că toți avem nevoie de mai multă pace și liniște în aceste vremuri.

Ape învolburate vom mai traversa cu siguranță, dar le vom naviga mai bine fiind conștienți că nevoia de conexiune e prezentă în noi toți.