Chestii

Cumpar produse de pe Aliexpress? Simplu DA

AliExpress câştigă popularitate în zona comenzilor online din ce în ce mai mare. Sincer să fiu şi eu am comandat foarte multe produse, toate au ajuns la timp (2-3 sapt.) iar calitatea buna.

Aliexpress este practic site-frate cu Alibaba, ambele având acelaşi proprietar.

Ce produse găsim pe Aliexpress.com?

Pe Aliexpress poţi comanda de la telefoane mobile la margele, de la haine la articole de pescuit, de la produse pentru casă la piese pentru maşină. Practic pe Aliexpress poţi găsi aproape orice.

Care este calitatea produselor pe Aliexpress?

Produsele vândute pe site-ul Aliexpress.com sunt 100% noi. În legatură cu calitatea produselor pe care le comanzi avem puţin de dezbătut. Nu este o regulă ca produsele să fie contrafacute sau de o calitate inferioară. În ziua de azi mulţinproducatori preferă să işi realizeze produsele in China deoarece costurile cu mâna de lucru se pare că este mai ieftină. Aşa că atunci când comanzi pe Aliexpress ai nevoie si de puţin noroc. Se spune totuşi că norocul ţi-l faci şi singur.

De ce spun asta?

Păi… dacă vrei să iţi comanzi un produs anume pe Aliexpress trebuie să te interesezi înainte. Portalul îţi dă posibilitatea de a citi review-uri legate de acel produs scrise de alte persoane care au achiziţionat in trecut exact acel produs. Citeşte cu atenţie parerea lor şi încearcă să iei o decizie legată de comandă. De asemenea este bine de luat în seamă si review-urile despre vânzător. Se poate observa imediat dacă vânzătorul este unul serios sau nu. Legat de imagini, de obicei acestea reflectă realitatea.

Un alt lucru important este costul transportului la o comandă pe Aliexpress. Înainte să comanzi verifică dacă există sau nu taxe de transport. De preferat este să cauţi produse pe Aliexpress care au “FREE SHIPPING”. Asta înseamnă că transportul este gratuit.

Am comandat pe Aliexpress. În cât timp ajunge comanda?

Aşa cum scriam mai sus există posibilitatea de a comanda produsele cu plata în avans. La o comandă poţi alege transport prin poşta sau prin curierat rapid. Dacă alegi Poşta comanda va ajunge la tine in aprox. 3-4 săptămâni. Dacă alegi prin Dhl de exemplu livrarea va fi mai rapidă ( aprox. 10 zile) însă vor fi costuri suplimentare.

Ce alte taxe va trebui să plătesc la o comandă pe Aliexpress?

Dacă produsul pe care l-ai comandat pe Aliexpress nu depăşeşte 10 euro atunci nu va mai trebui să plateşti taxe suplimentare.
Dacă produsul comandat pe Aliexpress are valoarea între 10 euro şi 150 euro atunci va trebui să plăteşti valoarea de TVA, adică în plus 24% din valoare.
Dacă produsul comandat pe Aliexpress depăşeşte 150% euro atunci va trebui să plăteşti pe lângă TVA 24% şi o taxă vamală. Taxa vamală este stabilită de cei de la biroul vamal.