Toughts

De ce trebuie să apreciem lucrurile mici

Oamenii nu vorbesc prea mult despre asta, ei nu vă spun niciodată cât de importante sunt lucrurile marunte.

Cineva mi-a spus la un moment dat că-mi doreşte să am parte de bucurii mici şi dese, iar eu la vremea aia n-am înţeles prea bine de ce trebuie să fie mici, dar n-am îndrăznit să spun, ci am preferat să păstrez întrebarea până în momentul în care-mi dau singur seama de ce (pentru că asta face lucrurile mai interesante).

Trebuie să apreciem totul la timp, fiecare ultim lucru.

Adevărata fericire, sta în lucrurile mărunte care ne taie respiraţia, care ne fac să apreciem oamenii din jurul nostru şi lucrurile care ne învaţă să ne bucuram de ceea ce contează cu adevărat. Cu toţii suntem ocupaţi să alergăm după fericire. Deşi ne-o dorim cu ardoare, facem totul pentru a o îndepărta. Paradoxal, nu?

Este ca şi cum ai ateriza în nisipul mişcător. Cu cât te agiţi mai tare, cu atât mai rău te afunzi.

Dimineața ne bem cafeaua pe fugă, ne plângem mereu de vreme indiferent dacă e cald sau frig, uităm să ne bucurăm de oamenii din jurul nostru și de fiecare dată îi respingem sau îi exepediem, deoarece tindem să credem că ne opresc din atingerea idealurilor. Am devenit precauți și stăm de fiecare dată cu garda sus când cineva ne zâmbește sau ne vorbește frumos, bănuindu-l de intenții ascunse.

În graba noastră zilnică dupa beneficiile materiale, lucrurile simple au ajuns să nu ne mai atragă atenția. Unde oare am pierdut simplitatea?

Un apus sau un răsărit de soare, gustul cafelei de dimineață, o plimbare într-o zi însorită prin parc, cititul unei cărți frumoase sau un zâmbet oferit. Acestea sunt doar câteva din bucururile simple care nu costă nimic, dar fiind prea împovărați de griji uităm să le trăim.

Admira culorile cerului și modul în care inima ta bate. Apreciaza zilele însorite, zilele petrecute în apă împreună cu cei mai buni prieteni.

Rămâi deschis, fii deschis, trăiești încet.

Apreciaza fiecare moment din viața ta, pentru că într-o zi, cafeaua nu va mai fi caldă și vei dori să iți amintești ce gust avea.

A venit timpul să ne regăsim fericirea uitată. Te rog, bucură-te de lucrurile mici.

Într-o zi vei realiza că acestea au fost într-adevăr lucrurile mari!