Toughts

De ce trebuie să plătim pentru a trăi pe pamant?


Întrebarea se bazează pe ideea că practic, orice ființă umană născută pe planeta Pământ trebuie să plătească pentru locuință, hrană, apă, securitate și educație. Cu capacitatea noastră tehnologică, este necesar acest lucru?

Suntem frați, surori, părinți. Suntem aici împreună. De ce trebuie să plătim să aparținem și să trăim unul cu celălalt?

Triburile amazoniene necondiționate, nu plătesc nici un ban pentru a trăi pe această planetă.

Dacă sunteți dispuși să trăiți în afara civilizațiilor și să supraviețuiți pe cont propriu ca ei, nu trebuie să plătiți nici 1 leu.

Deși, în loc să plătiți cu bani, veți plăti cu timp și efort, pentru a-ți crește mâncarea, pentru a vă face propriul adăpost și pentru a vă apăra de amenințările din exterior, fie că este vorba de urși, de jaguari sau de alți oameni. Trebuie rezistență și noroc pentru a supraviețui unor astfel de întâlniri.

Nu veți avea acces la instrumente bune care să vă ajute să simplificați (și să faceți în mod corespunzător) multe din aceste sarcini, deoarece realizarea acestor instrumente necesită acces la materiale și cunoștințe de specialitate care sunt puțin probabil în posesia dvs., dacă nu sunteți dispuși să plătiți.

Nu veți avea acces la medicamente bune care ajuta la vindecarea oricărei boli sau a rănilor accidentale, deoarece este puțin probabil să aveți echipamente medicale sau cunoștințe.. De asemenea, nu veți putea conta pe nimeni altcineva care să vă ajute cu nimic, inclusiv ajutând la creșterea și testarea culturii, construirea adăpostului sau chiar săpăturile sau purificarea sursei de apă, cu excepția cazului în care sunteți dispuși să plătiți.

Acum, de ce toți ceilalți vă cer să le plătiți, în loc să vă ofere gratuit toate instrumentele, cunoștințele, tratamentul și ajutorul?

Pentru că sunt în aceeași barcă ca și tine.

De asemenea, trebuie să supraviețuiască și nu pot face acest lucru pe cont propriu. Deci, își comercializează abilitățile și bunurile pentru bani, astfel încât să poată folosi banii pentru a-și cumpăra ceea ce au nevoie de la alții. În loc să trăiască singuri și să se ocupe de toate cele de mai sus, ei decid că plata este preferabilă.

Nivelul tehnologic actual nu este de ajutor aici. S-ar părea că avem o capacitate foarte avansată, dar toate progresele sunt construite pe cunoașterea și munca umană, nu vor continua să crească sau chiar să se mențină.

Pentru a avansa în continuare tehnologia, oamenii de știință și inginerii trebuie să poată supraviețui, deci au nevoie de bani. Pentru a materializa tehnologia, oamenii care lucrează în fabrici trebuie, de asemenea, să fie hrăniți, deci au nevoie de bani. Pentru a promova tehnologia astfel încât să ajungă la cele mai largi audiențe posibile, comercianții și vânzătorii trebuie, de asemenea, să-și pună un acoperiș peste cap, deci au nevoie de bani.