Locuri

Despre zilele petrecute in Madrid

Una dintre cele mai frumoase vacanţe de până acum, a fost cea din Spania, atunci când am călătorit o saptamana in Madrid. Am profitat şi am trăit fiecare moment din plin!

 

Am ales să călătoresc cu Ryanair, deoarece, ştiam că oferă serviciile cele mai economice .De asemenea, Ryanair oferă un sistem interesant de facilităţi pentru zboruri.

Unul dintre scopurile călătoriei a fost reîntâlnirea cu matusa mea, deoarece nu o mai vazusem de ceva timp. A fost destul de emoţionant momentul revederii, parcă nici nu mai conta unde ne aflam, important era să fim împreună.

Aflasem câte ceva despre arhitectura Madridului şi obiectivele sale turistice din cărţi şi diverse reviste, dar, am fost surprins plăcut atunci când am văzut cum e, să experimentez eu cu ochii mei.

În primul rând, am constatat că este un oraş imens şi că fiecare cartier are o alură aparte, te simţi de parcă ai străbate mai multe oraşe mici, unite într-unul singur.

În al doilea rând, muzeele au o arhitectură superbă… tare mult m-a impresionat Prado…am aflat că deţine  una dintre cele mai interesante colecții de artă europeană, printre care se numără colecții de lucrări ale artiştilor importanţi.

În apropiere de muzeul Prado am vizitat parcul Retiro, un loc unde am petrecut ore întregi admirând frumuseţea naturii, frumuseţea lacului cu bărci şi grădina de trandafiri. E un loc splendid, de vis, cum numai în poveşti găseşti.

Ne-am distrat tare mult în Puerta del Sol, o piaţă celebră din punctul 0 al oraşului. Numele pieţei provine de la poarta de est a oraşului care exista din secolul al XV-lea. Poarta era numită aşa după soarele desenat pe ea – Puerta del Sol sau Poarta Soarelui.

Puerta del Sol este locul in care se gaseste simbolul orasului Madrid: o statuie de 20 de tone a unui urs ce mananca fructe dintr-un copac. Numele oficial al statuii este “El Oso y El Madrono”.

Am vizitat şi Plaza Mayor, o piaţă mare din centrul oraşului Madrid, care este plină de turişti, cafenele şi baruri şi unde în centrul pieţei se află o statuie de bronz a Regelui Filip al II-lea al Spaniei.

Într-una din zile am ales să viziteze celebrul stadion Santiago Bernabeu. Am avut parte şi de un timp al meu pentru suveniruri , dar şi cumpărături în diferite centre comerciale, mall-uri, etc.

Am reuşit să vizităm foarte multe obiective turistice, a fost suficient să îmi formez o părere şi să îmi doresc ca într-o zi să revin.