Toughts

Hai sa luam o pauza de la stres

Lunile de iarna sunt însoţite adesea de schimbări de dispoziţie, apatie, anxietate. Grijile de zi cu zi, oboseala şi tensiunea psihică complotează şi duc la apariţia depresiei. Partea bună a lucrurilor este că depresia poate fi combătută uşor, prin tehnici simple.

De cele mai multe ori, cafeaua ori energizantele ne salvează temporar din situaţia critică.
Mai există şi momentele când consumăm alimente în exces pentru a completa necesarul de suplimente minerale şi de vitamine din corp.

Partea rea este că, în timp, aceste obiceiuri duc la obezitate, iar acest fapt reprezintă doar încă un motiv de a fi stresat.

Ce poti sa faci?

Relaxează-te după placul tău

Consumate în exces, dulciurile şi alimentele sărate nu fac bine sănătăţii, în general. Găseşte o modalitate să te relaxezi, care să fie pe placul tău. Unele persoane se plimbă cu bicicleta, altele se joacă tenis ori alte sporturi agreate.

Poate ţie îţi place să vezi filme sau să vizionezi piese de teatru. Indiferent ce îţi face plăcere, nu amâna „tratamentul“.

Nu mânca fără să-ţi fie foame

De obicei, când suntem stresaţi avem tendinţa să consumăm alimente în exces, pentru a suprima emoţiile negative, cum ar fi teama, frustrările. Există şi alte modalităţi de a alunga stresul:

-în periodele în care grijile ne copleşesc, cel mai bine este să apelăm la prieteni. Ieşirile sau discuţiile cu persoanele apropiate pot face mult bine psihicului;
-prin mişcare uiţi de stres. Obişnuieşte-te să-ţi faci un program de exerciţii fizice. Este una dintre cele mai sigure modalităţi de a te elibera de stres. În timp ce corpul este solicitat, endorfinele dă o stare de bine întregului organism;
-dacă problema persistă, apelează la ajutorul unui specialist. Discuţiile cu o persoană specializată pot reduce nivelul de stres într-un timp mai scurt, decât dacă încerci de unul singur să te eliberezi de energia negativă.

Schimbă-ţi puţin atitudinea asupra vieţii

Dacă eşti o persoană care vede cu uşurinţă partea pesimistă din fiecare situaţie, este indicat să îndrăzneşti să visezi că lucrurile pot lua adesea o turnură favorabilă. Răspunde pozitiv iniţiativelor care vor să te scoată din „carapace“ şi evită să te izolezi de societate.