Gaming

Imi plac la nebunie MMORPG-urile

Un joc video de rol online amplu multi-jucător prescurtat MMORPG (engleză: Massively multiplayer online role-playing game), este un gen de jocuri pe calculator. Este un joc în care un numǎr mare de jucǎtori interacṭioneazǎ unul cu altul într-o lume virtuală. Ca în toate jocurile de tip RPG, jucǎtorul își asumǎ rolul unui caracter ficṭional (într-o lume fantasticǎ, de obicei) și preia controlul asupra acṭiunilor lui. Jocurile MMORPG se disting de cele tip single player sau cele din reṭea prin numărul de jucǎtori și prin faptul că lumea persistă de-a lungul timpului.

Una din caracteristicile principale ale jocurilor tip MMORPG este povestea jocului. Personajul începe de obicei ca un prizonier ales de soartă să înfrunte răul (cum e cazul în seria de jocuri Elder Scrolls sau Gothic) sau ca un luptător în căutare de aventuri (ca în NeverWinter Nights). Pe parcursul jocului personajul interacționează cu o serie de alte personaje (NPC – non playing characters) care îl ajută să-și dezvolte abilitățile sau îi dau misiuni de îndeplinit. Îndeplinirea misiunilor primite de la NPC-uri este în general necesară pentru terminarea jocului. Misiunile primite sunt de obicei legate de povestea jocului. Unele misiuni sunt introduse de creatorii jocului doar pentru amuzament sau pentru a ajuta personajul să acumuleze experiență.

Personajul începe jocul la nivelul întâi. Pentru a crește în nivel trebuie îndeplinite misiuni și omorâți monștrii. Fiecare monstru omorât oferă o anumită sumă de experiență, la fel și misiunile îndeplinite cu succes. Numărul de monștri eliminați și de misiuni îndeplinite necesar pentru a crește în nivel devine tot mai mare pe măsură ce personajul crește în nivel. Scopul jocului este să îți dezvolți personajul, să îl echipezi cu cele mai bune arme, armuri și să învețe cele mai puternice magii și, în final să îl distrugi pe reprezentantul răului din joc.