Chestii

Jocurile copilariei mele pe PC: momente melancolice

Jocurile copilăriei, în ciuda vechimii lor și a graficii depășite, ne impresionează chiar și în ziua de azi.

Jocurile copilăriei sunt, fără îndoială, titlurile de care ne aducem aminte cu cea mai mare plăcere, iar în acest articol am vrut să includ doar câteva dintre cele care m-au impresionat cu mulți ani în urmă. Lista conține doar jocuri pe PC, astfel că nu am luat în considerare titlurile disponibile în exclusivitate pe console.

Unreal Tournament

Începem lista cu unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Apărut în anul 1999, Unreal Tournament a redefinit genul shooter, beneficiind de o grafică așa cum nu mai fusese întâlnită la acea vreme, un gameplay care te ținea încordat în permanență și o listă de feature-uri care l-a transformat într-unul dintre preferatele gamerilor profesioniști. Jocul se pare că va fi refăcut în curând, însă nu știm exact când va apăra pe piață următoare versiune. Între timp, puteți să vă bucurați de jocul original, disponibil pe Steam.

 

 

Age of Empires II

Age of Empires II a venit cu o grămadă de îmbunătățiri față de titlul precedent, atât la capitolul uinterfață și gameplay, cât și la capitolul grafică și inteligență artificială. Jocul se bazează unele dintre cele mai mari evenimente din epoca medievală, include o serie de campanii istorice și este disponibilă în versiunea HD pe Steam.

 

 

Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars: KOTOR este unul dintre jocurile copilăriei și se numără printre puținele titluri din respectivul univers care au reușit să fie apreciate la scară mondială. Poveste captivantă din primul joc a fost continuată de cel de-al doilea într-o manieră similară, fiind introduse noi personaje, noi planete și noi elemente de gameplay.

Contextul în care se desfășoară întâmplările din Star Wars: KOTOR este destul de complex. Întâmplările au loc cu mii de ani înainte celor prezentate în filme. Republica, o uniune de planete care au acceptat un set de legi comune, se confruntă cu războaie pe toate fronturile. Invazia unei facțiuni denumită ”Mandalorieni” din urmă cu ceva timp aproape a distrus Republica. Aceasta a fost salvată de doi cavaleri Jedi, Revan și Malak, care, ignorând ordinele consiliului Jedi, au plecat la război. Bătăliile duse de aceștia au echilibrat balanța, iar într-un final, au dus la câștigarea războiului.