Toughts

In lumea mea, sunt inconjurat de 5 cercuri

Cum am spus lumea mea nu este perfecta….

Ce inseamna asta?

 

Primul cerc repezinta acceptarea, cred că este aceeaşi senzaţie pe care o ai cu o clipă înainte de moarte când îţi dai seama că de fapt eşti doar un muritor ca orice altă vietate ce a umblat pe Pământul acesta. Ştii că nu eşti aşa şmecher cum te credeai, dar că există o bucurie în toată povestea asta. Aşa fragil şi vulnerabil , ai îndrăznit să visezi şi să încerci să cucereşti pământul şi cerul.

Acceptarea de sine înseamnă că vine o clipă când te îmbrăţişezi pe tine, fizic, mental, emoţional, spiritual şi îţi spui ”Bravo, băi!”

Oricine eşti şi oriunde ai fi, meriţi un bravo. Nu eşti mai prejos cu nimic faţă de niciun alt om de pe Pământul acesta. Poate ţi se pare că ai o viaţă foarte diferită, dar asta doar pentru că lecţiile tale de viaţă sunt diferite.

 

Al II cerc  reprezinta curajul, m-am intrebat mult timp ce inseamna a avea curaj? Desigur ca suntem invatati inca de mici despre un anumit tip de curaj prezent in basmele sau naratiunile studiate la scoala. Aici intalnim eroi care savarsesc acte pline de eroism de unde rezulta ca ei au curaj.

Cel mai curajos om pentru mine nu este acel om care face anumite lucruri(de multe ori putem fi constransi sa actionam in anumite feluri) ci cel care poate sa vorbeasca deschis si fara jena despre sine insusi!

 

Al III cerc  reprezinta nebunia, atunci când încetezi să fii preocupat cu nimicurile care preocupă pe toată lumea, eşti considerat nebun, atunci când ierţi eşti considerat nebun. Ei bine, tu nu arunci cu noroi. În interiorul tău găseşti doar frumos şi pace şi un dor nebun de o lume mai bună, iubitoare şi sensibilă. Indiferent cât de tare ai fost rănit în trecut ori prin ce ai trecut, atunci când ierţi povara îţi este ridicată.

Atunci când faci eforturi ca să plăteşti cu aceeaşi monedă, mori încet, te lupţi cu tine însuţi şi te persecuţi pe tine însuţi. Te pedepseşti de parcă te urăşti şi nu poţi să adormi noaptea.

 

Al IV cerc reprezinta lupta, lupta cu mine…viata ne loveste pe toti, intr- un ritm si o intensitate diferita, insa toti ne-o luam in freza. Dar nu e vorba despre cat de tare poti sa lovesti ci despre cat de tare poti sa fii lovit si sa continui sa mergi inainte.

Vorbesc cu mine însumi şi-mi zic: “- De’atâţia ani, De când mă porţi spre acelaşi sublim necunoscut, De ce mă minţi cu-aceleaşi îndemnuri de temut, Şi-mi profanezi credinţa cu-acelaşi prefăcut; Surâs”

 

Cercul final (V) & centrul reprezinta increderea, puterea, si siguranta. 

Pun mare preţ pe părerea celor din jur şi sunt afectat puternic când acţiunile, comportamentul sau chiar propria mea identitate sunt criticate şi judecate şi în acelaşi timp nu ma pot bucura de o activitate sau un lucru decât dacă cei din jur îmi arată aprobarea şi validarea. (da stiu, AIUREA)

Cât timp îmi sunt centrul propriei existențe, nu mă pot deschide cu adevărat către altceva sau altcineva, nu pot nici cunoaște vreun lucru oarecare, nu mă pot împărtăși de ceva al acestei lumi, chiar dacă am impresia contrară. Mă caut pe mine în tot ceea ce mi se înfățișează, și din cauza asta nu pot percepe, înțelege, accepta, nu mă pot apropia de nimic din ce nu sunt eu însumi.