Chestii

M-am trezit intr-un palat alb (visul)

 21.03.2017

M-am trezit intr-un palat alb, (atunci a inceput) acolo poate visam, dar cred ca mai degraba nici nu stiam ca visez.

Am umblat apoi prin uriasele încaperi pustii si albe ale palatului şi briza venea dinspre ocean, involburand si fluturand perdelele enorme. Cand am privit afara pe fereastra, soarele asfintea si am avut o clipa impresia ca soarele e un mar taiat în doua, taiat chiar de apele în care intra. In port, valuri marunte ciocneau lemnul corabiilor.

Nu se auzea nici un zgomot şi totusi, in minte auzeam sunetul apei, acel fosnet ca şi cand ai boti încetul în pumn o hartie. Peste podul de jad arcuit peste prapastia raului treceau siluete grabite, de parcă ar fi fost sa urmeze furtuna.

Nu am inteles ce se intampla in jurul meu… am continuat sa merg, am intrat intr-o incapere, marmura si granit cat vezi cu ochii, lemn si o masa lunga alba. Nu era o masa obisnuita, avea forma unui stejar, puteai sa vezi ramurile incrustate. Pe partea stanga se aflau 4 persoane, aveau hainele albastre… o culoare neobisnuita (parca vedeam oceanul), m-au invitat la masa dar nu am putut sa le accept oferta. Simteam ca trebuie sa ajung in alt loc.

Mi-am continuat curiozitatea, nu stiam ce fac sau unde merg…

In fata mea a aparut o usa, nu era o usa obisnuita… Nu cred ca pot sa descriu in cuvinte cum arata ( era inscriptionata cu modele marine ). Sincer, imi era un pic teama sa o deschid. Am ramas nemiscat ceva timp in fata ei, incercam sa merg in alta directie dar ma simteam blocat.

Am deschis usa oceanului

Am trecut dincolo de usa, o intindere imensa de apa… cu mici goluri, ici colo. Mai jos, la două mii de pasi de tarm, oceanul cadea in cascade impurpurate, de la o mie de metri inaltime. Si totusi, desi era senin, cerul îmi parea ca ar fi involburat de nori. De fapt, e mult timp de cand ma incearca impresia ca asupra palatului s-a lasat o cupola, iar noi suntem închisi într-o cutie de sticla.

Cand m-am trezit la realitate, mi-am dat seama ca am fost pe insula lui Atlas.