Toughts

Mai mult in fuga dupa orice, sa avem rabdare

NERĂBDAREA există de când lumea. Nu e nimic nou să vezi persoane pierzându-şi răbdarea în timp ce sunt blocate în trafic ori stau la rând.

Avem multe probleme și dorim soluții rapide. Căutăm căi scurte cu răspunsuri ”cum să…” și soluții miraculoase la problemele pe care adesea noi le creăm. Avem așteptări pe care le ridicăm la rang de pretenții dar nu avem disponibilitate să muncim ca să le îndeplinim. Cerem multe și suntem dispuși să oferim prea puțin.

Suntem mai mult în fugă după orice, după ”a avea  mai mult” decât în tihna lui ”a fi” prezenți și atenți la viața ce tocmai ni se întâmplă.

Nu mai au răbdare să cunoască, să admire, să aleagă în liniște, să respire în tihnă, să se conecteze profund și autentic unul la altul, să vorbească prin priviri, să transmită prin atingere, să-și declare prin îmbrățisări ce durează atâta cât să se simtă cu adevărat unul pe celălalt, nu în fugă atâta cât nici să apuce să simtă parfumul celuilalt.

Fericirea poate fi atinsă dar ea solicită muncă, disciplină și răbdare. Ea poate fi rezultatul efortului de trezire și presupune să învățăm să ne raportăm mai profund la ceea ce experimentăm și să apreciem ceea ce suntem în mod esențial. Dacă vestea mai puțin bună este că putem cunoaște pe altul doar atât de bine cât ne cunoaștem pe noi – iar a ne cunoaște pe noi vine după un drum lung și anevoios pe parcursul căruia avem de luptat cu slăbiciunile noastre investind multă răbdare și determinare

  • foarte fain articolul! trebuie sa contientizam ca fericirea nu vine numai asa, fara sa facem nimic

    • Cosmin Masally

      Multumesc frumos Teodora