Toughts

Materializam visurile, nu punem pret pe lucruri simple

Nu suntem mulțumiți de ceea ce avem. Mereu supărați, mereu crispați și îngâmfați. Invidiem și dorim răul celor care o duc mai bine, fără să depunem efort, fără să luptăm pentru un viitor promițător. Ne punem prea multe întrebări, nu ne materializăm visurile și ne lăsăm conduși de gloată.

Muncim pe brânci, ne construim case și ne căsătorim din interes. Îmbrăcăm nuditatea trupului și lăsăm sufletul gol, nu-l hrănim cu cărți bune, cu fapte înălțătoare, Suntem oameni care zâmbesc doar în fotografii,  iar adevărul e altul. Suferim, suntem singuratici și neîmpliniți. Din simplu fapt că am uitat, că nu știm să facem ceea ce ne place, nu știm să punem preț pe lucruri simple.

Fă-ți o cafea, pune muzica preferată și fii un om fericit. Nu-ți trebuie lucruri complicate pentru o fericire sinceră.  

Deschide ochii, privește în jurul tău, fă loc extraordinarului să pătrundă în inima ta. Bucură-te de tine, de ceea ce ai făcut, de ceea ce ai. Fericirea sinceră nu se ascunde după lucruri complicate, ea e în lucrurile care îți oferă plăcere, care te fac să fii tu, care te ajută să te simți împlinit și în pielea ta. Ceea ce îți place îți va oferi încredere, creație. Contribuie la viața, la fericirea ta. Fă doar ceea ce dorești tu, nu ce-și doresc ceilalți. Fii tu oricând și oriunde. Trăiește-ți viața după cum simți.

 • Cosmin

  Ai descris foarte bine.
  Cred ca e important sa imibini aceste doua lucruri. Este bine sa pui si accent pe lucrurile simple, de ce sa nu o faci. Nu degeaba se spuen ca fericirea vine din lucruri marunte. Este profund adevarat.
  Cosmin

  • Cosmin Masally

   Concluzia: in lucrurile simple gasim fericirea 🙂

 • Super fain spun!!! Cati ani ai? :))
  Chiar suntem intr-o goana si cautare continua, sa avem aia, sa avem cealalta, incat uitam sa ne bucuram de ce avem, sa ne bucuram de oamenii din viata noastra!
  Ne concentram prea mult pe ceea ce arata altii – atentie, arata, nu neaparat au! 🙂

  • Cosmin Masally

   Hei Loredana, 22 am :)) de ce?? 😮

 • Nu ne trebuie lucruri complicate pentru a fi fericiti, dar uite ca totusi uitam asta in cautarile de zi cu zi …

 • Uneori vrem prea multe lucruri si uitam sa fim fericiti…adevarat si trist..

 • Stefy Sinka

  Imi plac astfel de articole. Ai dreptate, uneori încercăm prea mult sa fim extraordinari si pierdem esentialul in a trai. Felicitări pentru aceste gânduri.

 • Eu imi fac o cafea, pun mana pe o carte buna si ma deconectez. Ma ajuta foarte mult!

 • Alexa Teodorescu

  Wow…ca bine spui…chiar trebuie sa fim fericiti si recunoscatori pentru tot ce avem…sa apreciem mai mult persoanele si lucrurile care sunt in viata noastra…sa invatam sa fim mai buni si sa multumim mai des …pentru tot…cu totii incercam sa fim o versiune mai buna de’a noastra! :)Frumos articol! 🙂

 • Bianca

  Foarte frumos articolul și bine punctat. Felicitări pentru că ai ales să împărtășești și cu cei din jurul tău ceea ce simt și rețeta ta simplă pentru fericire.

 • vyo vyoleta

  Din pacate asa este, prea multa lume a uitat sa faca ceea ce le place, iar banul sa schimbe omul de la o zi la alta.

 • Un articol care te pune pe gânduri. Sunt perfect de acord cu tine. Uităm să ne bucurăm de lucruri mici, de realizări, de tot. Alergăm mereu după bani și bunuri de care de multe ori nu avem deloc nevoie. Credem că societatea ne impune anumite standarde și mereu căutăm să arătăm altora cât de buni și superbi suntem noi.
  De ce ne pasă ce crede vecinul? De ce trebuie să fim mai importanți, mai bogați, mai presus de alții? Nu e mai important să facem totul pentru NOI, cum ne dorim noi? Societatea nu ne impune nimic. Noi ne impunem asta!

 • Ccred ca articolul tau ar trebui citit in momentele in care esti mai prost dispus sau simti ca nu mai poti sa duci la bun sfarsit anumite activitati. Imi place mult cum ai scris !

 • E firesc și normal să vrei mereu mai mult și să mai lași puțin din viața asta boemă cu ”lucrurile mici ne faci fericiți”. Partea cu care sunt de accord este aceea că nu trebuie să ne vindem demnitatea pentru foloase materiale.