Toughts

Nu cred că o viață trăită în frică se poate numi viață, lumina in noapte..

„De ce ți-e frică oricum nu scapi” spunea o zicală din popor. Ce-i drept, cred că majoritatea dintre noi am trecut la un moment dat prin această stare de teamă. Firește, fiecare avem propria metodă de a o defini.
Știi despre ce vorbesc, nu-i așa? Tu acolo în fața calculatorului citind aceste rânduri, ție ți-e frică să iubești sau să nu suferi iar? Da, știu… nu ți-e frică de nimic :). Astăzi iubirea e confundată mai tot timpul cu alte sentimente. Adică… mai întâi se instalează posesivitatea, apoi atașamentul… geloziile și târziu de tot iubirea. Așa că e impropriu spus că ți-e teamă să iubești – până la iubire mai e cale lungă! Mai întâi, trebuie să ai curajul să-ți înfrunți frica de celelalte sentimente.

Eu, unul, nu cred că o viață trăită în frică se poate numi viață. Dacă vrei să-ți petreci scurtul timp petrecut pe acest Pământ mereu uitându-te peste umăr și întrebându-te „ce-ar fi dacă?” atunci cred că a sosit timpul să faci o schimbare radicală în viața ta. Pe bune acum, chiar și cu toate suferințele și cu toate dezamăgirile și cu toate urcările pe scări până la etajul 10, să te arunci (liftul nu mergea și când ai ajuns ai realizat că nu merită – dar măcar a fost bun exercițiul fizic), nu se aseamănă nimic cu sentimentul de a te lăsa dus de val.
Momentul acela când simți că plutești doar pentru că e lângă tine, când fiecare îmbrățisare e un amalgam de emoție și extaz, când nu îți mai amintești niciun moment. Pentru acest moment se merită să riști o viață.

Și dacă nu ai simțit niciodată așa, nu ai trăit (Anthony Hopkins – Meet Joe Black). Frica? E doar o iluzie a faptului că nu te consideri suficient de merituos să încerci. Să-ți fie teamă să-ți deschizi inima poate fi una dintre acele decizii pe care poți ajunge să le regreți tot restul vieții.

„Iubirea adevărată e rară” e un clișeu, dar pe cât de fals sună în urechile noastre puternic întinate de marketări feroce, pe atât este de corect. Și dacă nu ești deschis, din diverse motive, va trece pe lângă tine și o vei rata.

Și vrei să-mi spui că nu e mare lucru că nu știi ce ai pierdut? O! Dar vei ști!

Lasați fricile, desconsiderările și îndoiala de sine acasă.

Am totuși o alinare: zicala din popor cu care am început este de foarte multe ori adevărată. Așa ca, cu cât îți e mai frică și cu cât te ascunzi mai tare, cu atât mai împătimit vei iubi.