Prin Bucuresti

O terasa urbana foarte cool, nume de cod Gradina Verona

Daca esti in cautarea unei terase in buricul capitalei, dar care sa nu aiba parte de zumzaitul constant al masinilor de care au partea majoritatea teraselor din centru, exceptand centrul vechi, atunci trebuie sa mergi la Gradina Verona, o gradina urbana cu licori pentru toate gusturile.

 

Care-i atmosfera in Gradina Verona si cum sta la capitolul design interior?

Pe strada care se inchide in fiecare an pentru a lasa loc desfasurarii festivalului Street Delivery, chiar in spatele librariei Carturesti se afla terasa Gradina Verona, o terasa mare cu mese mici pentru conversatii intime, si mese mari pentru iesiri cu gasca, si doua hamace, pe care daca le prinzi libere esti rege. O parte din terasa este acoperita, deci daca vine ploaia, loc unde sa va ascundeti exista. Mi-a placut sa vad ca au lasat si un mare spatiu gol, cu gazon, care chiar sa-ti dea senzatia de gradina. Peretii terasei sunt acoperiti cu nuiele, din loc in loc sunt instalatii luminoase si felinare care dau gradinii au aer magic.

 


Ce mancam si ce bem bun in Gradina Verona?

Meniul de bauturi mi-a atras atentia in special pentru marimea unora dintre ele. De exemplu limonada este mare, are 600 ml, deci sa tot bei la ea, la fel si long drinks-urile sunt ceva mai mari decat in mod normal avand 350 ml iar ceaiurile reci au 400 ml. In legatura cu limonada, care este de fapt “mai mult decat limonanda” o vei gasi in vreo 7 feluri (cu rodie, capsuni, ananas) dar sincer nu e mare aroma de capul ei, fiind destul de fada. Au destul de multe sortimente de vin la pahar romanesti si straine, eu am servit un Chardonnay alb, rece si aromat la 12 lei.

 

 

Unde gasim terasa Gradina Verona?

Gradina Verona se afla in zona Romana, in spatele librariei Carturesti, pe strada Arthur Verona la numarul 15 iar rezervari puteti face la numerele de telefon 0732.003.060 sau 0732.003.061. Programul este de luni pana vineri de la 10:00 la 24:00 si in weekend de la 11:00 la 24:00.