Toughts

Okay-ul special din suflet

Ne întristăm, fiindcă ne izolăm de oameni, nu mai comunicăm sincer, nu mai socializăm cu semenii noştri, cu rudele noastre, nu mai zâmbim, nu mai povestim, nu ne mai vizităm, ne-am înstrăinat unii de alţii, ne folosim de măşti şi jucăm roluri false, devenind actori talentaţi pe scena vieţii.

Ne întristăm când punem o bucăţică din sufletul nostru în tot ceea ce facem şi ceilalţi din jurul nostru sunt nepăsători la eforturile noastre, sunt nepăsători la iubirea noastră, sunt nepăsători la tot ce am realizat noi, pentru ei, poate uneori cu mari sacrificii şi o muncă titanică.

Oamenii buni la suflet mereu au avut de pătimit. Li s-a reproșat că nu înțeleg lumea, li s-a spus că nu vor avea niciodată susținere, li s-a adresat cuvinte ofensatoare și priviri trufașe. Și totuși, ei au rămas buni. Au continuat să ofere sprijin chiar și atunci când erau respinși. Au încercat să schimbe această lume, demonstrând că nu întotdeauna bunurile pot rezolva tot. Au iubit mai mult, au înțeles mai mult, au ascultat mai bine. Și până la urmă au fost mai fericiți.

Trebuie să încercăm să ne apărăm sufletele noastre de cancerul tristeţii şi al deznădejdii care alungă orice bucurie a sufletului, care îl fac pe om să se simtă singur pe lume, fără niciun sprijin şi ajutor, fără niciun scop în viaţă, fără dorinţa de a se bucura de viaţă şi de a accepta-o şi cu bune şi cu rele.

 • Drumul vietii

  Ca oameni este imposibil sa nu punem o bucatica din noi in tot ce facem de aceea ne si doare sufletul cand cineva critica munca noastra ori cand incearca sa ne distruga.

  • Cosmin Masally

   Da dar altii sunt mai afectati ( eu sunt una dintre persoane ) 🙂

 • Cosmin

  Sunt de acord cu tot ce ai scris, și jocul de cuvinte din articol. E un articol bun. Însă nu pot numi ,,cancerul tristeții” sună prea tragic. Dar, subscriu este bine să fi fericit să fi vesel

  Ființa umana așa cum a fost ea creată are de suferit, avem suișuri și coborâșuri în viața, prin urmare un traseu sinuos, dar am putea depăși toate acestea dacă am fi ajutați de familie, rude prieteni.

 • Alexandra Haliga

  Nu sunt în întregime cu tot ce ai spus, nu cred că toate persoanele sunt la fel.
  Frumos scris totuși! 😀

  Felicitări!♥

  • Cosmin Masally

   Multumesc, asa vad eu 🙂 intradevar unii se implica mai mult altii mai putin…

 • Stefy Sinka

  Realitatea cruda, asta înteleg eu din ce ai scris. Îmi place cand cineva abordeaza sincer un subiect si tu, asta ai facut. Deprimarea, dupa cum putem observa, este o epidemie si negativismul este o noua moda. Da, trebuie sa ne luptam pentru sanatatea sufletelor noastre.

  • Cosmin Masally

   Ne complacem in asta, noi oamenii suntem constienti de realitate dar nu facem nimic pentru a iesi din transa numita (depresie) ne plangem de mila in loc sa vedem altfel lucrurile.. asa vad eu treaba asta.

 • Bianca

  Eu cred că puțină indiferență te ajută mereu. Important este ce crezi tu și cum te implici tu în tot ce te înconjoară. Dacă celor din jur le pasă sau nu, e relativ, asta nu ar trebui să te afecteze și nici să te întristeze. Tu ești stăpân pe ceea ce simți și crezi și nu poți da vina pe cei din jur pentru tristețea ta. E a ta, ți-ai asumat-o și doar tu poți trece peste ea.

  • Cosmin Masally

   Foarte frumos Bianca, multumesc mai ajutat 😀 … dar cand vezi indiferenta in ochii celor apropiati tie, nu te macina?

 • Gia Gianina

  Si eu sunt de acord cu Bianca, nu ar trebui sa ne pese asa mult de “gura lumii”, ci mai mult de ceea ce putem realiza noi, singuri si prin forte proprii. Sa ne concentram si focalizam atentia si interesul spre rezolvarea problemelor, spre o viata fara prea multe griji inutile, asta inseamna sa traiesti frumos. Cand vei fi in deplina armonie cu tine insuti, vei fi si cu restul lumii. De la tine pleaca totul. Acceptarea e cea mai buna forma de impacare, cu bune si cu rele.

 • Interesanta viziunea ta! Ce e drept, nu ne prea pasa ce fac altii, dar mereu suntem cu ochii in curtea vecinilor…
  Stii ca oamenii buni sunt luati de prosti, insa eu nu sunt deloc de acord cu aceasta opinie! oamenii buni fac lucruri din suflet, pentru apropiati. E asa important sa ai sustinere si sa te poti baza pe cineva in drumul asta al vietii noastre..in piesa noastra de teatru…Dar sa nu lasam sa ne stapaneasca sentimentele negative!

  • Cosmin Masally

   Saru’mana Loredana, am dorit sa subliniez… cum ai spus si tu “oamenii buni fac lucruri din suflet, pentru apropiati” dar cand te agiti si nu vezi nici o urma, un gest, o scanteie din partea celor din jur… este imposibil sa nu vina valul de sentimente negative catre tine. Cu toate astea.. daca esti singur si nu te “apara” nimeni mai rau te afunzi si singurul ghid in piesa asta esti doar tu cu tine.

 • Cat timp ne inconjuram cu oameni care au aceleasi valori ca ale noastre, nu cred ca este totul pierdut. Sa punem suflet in ceea (si cei) care conteaza cu adevarat, iar restul lucrurilor (si oamenilor) sa le tratam cu o oarecare indiferenta.

  • Cosmin Masally

   asa este

 • Ce frumos ai scris! Eu incerc sa fiu mai indiferenta si sa “imi vad de treaba mea”, desi nu imi iese de fiecare data 🙂

 • Pare un articol scris din suflet…

  • Cosmin Masally

   este 🙂 multumesc

 • Eu pe masura ce socializez si cunosc mai mult oamenii, ajung la concluzia ca mai bine stateam acasa. Sunt mai fericita cu putini oameni de calitate langa mine, decat multi, dar care imi dau energii negative pentru o zi intreaga.