Chestii

Shopping istet in Madrid

În Spania, startul reducerilor de vară se dă în jurul datei de 1 iulie, iar perioada de “rebajas”-reduceri- durează până la finele lunii august. Este bine de ştiut că reducerile sunt acordate “pe trepte”şi că, dacă vă prinde vacanța în luna august pe oriunde prin Spania, puteţi cumpăra diferite mărfuri și cu 60-70% mai ieftine comparativ cu cel de la lansarea pe piaţă. 🙂

Madrid, o capitală a shoppingului tot mai influentă

Capitala Spaniei a început să se impună în ultimii ani drept un “pol” al modei în Europa, “suflând în ceafa” unor orașe recunoscute pentru ofertele de shopping precum Roma sau Milano.

Reduceri în Madrid. Madridul a devenit una din destinaţiile de shopping de prim rang din Europa, cele mai recomandate perioade pentru a face cumpărături în capitala Spaniei fiind cele cuprinse între 7 ianuarie şi 7 martie şi 1 iulie-31 august, când în toate vitrinele se afişează “rebajas”… Nu doar hainele şi accesoriile vestimentare sunt oferite la reduceri de până la 70% ci şi cosmeticele, mobile, decoraţiunile sau electronicele.

Madrid are nenumărate artere comerciale pentru toate buzunarele și preferințele, totul e să știi ce vrei!

Gran Via, cea mai importantă stradă din Spania

Pentru împătimiții shoppingului, toate drumurile din Madrid duc la Gran Via care, alături de Paseo de la Castellano, reprezintă cele mai importante bulevarde din Spania. Pe Gran Via se află o mulțime de magazine pentru toate vârstele, predominând reprezentanţele a mari retaileri “populari”precum H&M, Zara, Mango, C&A  dar și alte branduri pentru bugete medii sau de lux precum Lacoste.  El Corte Inglés vine să completeze oferta pentru amatorii de cumpărături pentru cei care ajung pe Gran Via. Pe spectaculosul bulevard Grand Via se afă şi nenumărate bănci, terase, restaurante, tapas bar (baruri de gustări) şi cele mai bune cinematografe din capitala Spaniei. Este un loc de pierdut vremea, de neratat dacă ai ajuns în Madrid!

 

De toate pentru fiecare

Dacă vă doriți instrumente muzicale, în special cele cu specific local-respectiv chitare, zona din jurul Operei din Madrid este cea mai indicată, iar pentru muzică trebuie să ajungeți la  Santo Domingo.

Un alt loc care merită vizitat dacă sunteți pasionați de cumpărături este piața de vechituri El Rastro, care are loc duminica pe Calle de Ribera de Curtidores, stradă închisă traficului rutier pentru acest târg până la ora 14. Fiți atent aici, ca și pe Rambla: hoții de buzunare abundă, însă dacă aveți grijă, vă veți bucura de mărfuri deosebite, ce nici nu-ți trece prin cap ce poate fi scos la vânzare aici.

Pentru cea mai variată gamă de articole tradiționale spaniole-pornind de la pielărie la espadrile și pălării, Plaza Mayor este o opțiune de netrecut cu vederea .

Trebuie să mai stiți că, între orele 14 și 17, aproape toate magazinele mai mici sunt închise pentrusiesta, regulă care nu se aplică și magazinelor de lanț sau marilor centre comerciale. Duminica sunt închise toate magazinele din Madrid, cu excepția primei duminici din lună, când mall-urile sunt deschise.

Un important nod de transport, cu gară și autogară, la Principe Pio se găsește și mall-ul cu același nume, construit deasupra platformelor de plecări/sosiri.

Outleturi în Madrid și împrejurimi

Situat în Las Rozas, la 20 km de Madrid, Las Rozas Village este cel mai mare outlet din Spania.
Aici sunt oferite tot timpul anului, în cele peste 100 de magazine outlet de lux, 7 zile pe săptămână, reduceri de până la 60%. San Sebastián de los Reyes, cu 120 de magazine, situat în San Sebastián de los Reyes, la 19 km de la Madrid, este un alt outlet unde găsiți alături de haine și accesorii și articole pentru casă la preț redus.
Getafe Factory, situat în Getafe, la 16 km de Madrid, în interiorul Nassica Shopping Center este o altă opțiune pentru împătimiții cumpărăturilor ca și Fabrica de Las Rozas, aproape de „Las Rozas Village Outlet”, la 20 km distanță de Madrid sunt alte două outleturi.