Uncategorized

Un pahar cu vin care schimba dispozitia

Vinul este una dintre primele creaţii ale umanităţii; cultura vitei de vie şi a vinului se interferează cu istoria omenirii de aproape 7000 de ani. Acestora li se datorează şi descoperirea primelor reacţii chimice, fermentarea şi oxidarea. Strugurele este singurul fruct cu un conţinut bogat de zahăr şi suc abundent care are tendinţa naturală de a fermenta.

Nu-s băutor de vin. Nu-s băutor de alcool, în general. Dar primul lucru pe care l-am făcut azi, la doar cîteva ore după ce m-am întors din vacanta, a fost să cumpăr un set de pahare pentru vin și un decantor. Am pe masă cîteva sticle de vin, extraordinar.

Și chiar acum, în dreapta mea, un pahar cu vin Cabernet Sauvignon din 2010 de la BECIUL DOMNESC.

Prima oară cînd am gemut după o înghițitură. 🙂

Chiar dacă nu sunteţi un degustător profesionist, cu siguranţă aţi observat că multe vinuri mai vechi au un gust diferit, mai plăcut, decât vinurile din sticlele îmbuteliate recent, chiar dacă toate provin din aceeaşi vie. Care este secretul?

Cele mai importante în procesul de învechire a vinului sunt taninurile. Acestea sunt molecule produse de struguri, în pielea, carnea şi seminţele fructului.

Cum am descoperit vinul?

Nu imi aduc aminte foarte bine dar… prima inghititură de vin a fost la botez. ( da, am ales paharul 🙂 )

Wine la mine acasă cu prietenii.

Nimic nu se compară cu o seară de vară în care prietenii se abat de bunăvoie de la drumul lor spre casă pentru a ciocni cu tine un pahar și a povesti, ca pe vremuri, până se crapă de ziuă.

“Sunt beat mereu de vinul cel tare al iubirii”.
Cum poate el să simtă în zori uimirea firii
Şi noaptea vraja sfântă a clarului de lună?

E o călătorie, fiecare vin trebuie să primească atenția cuvenită și momentul lui de glorie.