Chestii

Vorbesc singur cu mine de foarte multe ori

Vorbesc singur cu mine de foarte multe ori. Și nu doar acasă, unde nu mă poate auzi nimeni. Vorbesc cu mine în timp ce merg pe stradă, stau la birou sau fac cumpărăturile. Iubesc să gândesc în voce tare – acest lucru mă ajută să-mi materializez gândurile și să ofer mai mult sens acțiunilor pe care le fac.

Lumea crede că doar oamenii nebuni duc conversații interminabile cu ei înșiși și dacă un om mormăie ceva, devine automat un potențial pacient al spitalului de psihiatrie.

S-a dovedit că este foarte util să vorbești cu tine însuți și, într-adevăr, cei mai inteligenți oameni din lume au un astfel de obicei. Poezia și literatura reprezintă, de-asemenea, monologul interior al unei persoane. Cu sine însăși vorbesc și cei mai mari oameni de știință. De exemplu, Albert Einstein iubea să-și repete aceeași frază.

Discuțiile cu propria persoană:

– Ne fac să gândim mai repede.

Psihologii au efectuat următorul experiment: câțiva voluntari au primit o listă cu 20 de produse pe care trebuiau să le găsească într-un supermarket. Prima dată, participanții la studiu au fost rugați să-și îndeplinească misiunea în tăcere, iar la a doua încercare li s-a permis să spună în glas denumirile produselor.

– Ne ajută să ne organizăm gândurile

Gândurile nenumărate le poți organiza și oferi prioritate doar dacă le spui în glas. Fii propriul tău psihoterapeut – conversația cu tine însuți liniștește și revigorează. Cu toții știm că problema poate fi rezolvată doar atunci când este discutată.

– Ne ajută să ne atingem obiectivele

La fiecare Revelion ne facem o listă de scopuri, dar abandonăm planurile ambițioase pentru că ne apasă și ne par de neatins. Va fi mult mai sigur dacă îți vei comenta acțiunile și îți vei verifica progresele înregistrate la fiecare etapă, exact cum o fac copiii. Și, dintr-o dată, vei înțelege că nimic nu este imposibil.

 • Cosmin

  Da, e foarte bine ca vorbesti singur, vorbirea cu propria persoana re beneficii pentru foarte multi, si nu este vorba aici sub nici o forma de paranoia ci foarte multi fie ca sunt sinnguri sau nu, fac asta pentru a fi cat mai organizati sau sa gandim mai repede cum ai spus si tu.
  Cosmin

 • Sa stii ca si eu vorbesc cu mine! :)))
  Uneori imi fac chiar si scenarii, nu stiu cat de bune sunt alea! 😀

 • vyo vyoleta

  Si eu vorbesc cu mine insami, de multe ori in tacere si nu cred ca e bine 🙁 .

 • Alexandra Haliga

  Nu pot să vorbesc singură, mă simt atât de ciudat, nu știu de ce.
  Pot spune că-mi vorbesc în gând, dar în fața unei oglinzi sau pur și simplu așa prin cameră nu aș putea…

  • Cosmin Masally

   Pai de vorba cu tine in gand :p

 • Eu merg mereu pe principiul ca cele mai inteligente discutii le port cu mine, dar le prefer in privat.

 • Cătălina Ct

  Cred ca multi dintre noi vorbim cu noi insine, si mi se pare un lucru foarte normal. Unii gandim cu voce tare, altii pastram gandurile doar pentru noi.

 • E sanatos sa vorbesti cu tine, e un reality check uneori. Dar sa nu vorbesti doar cu tine. 🙂